Lelki dolgok

2011.03.31. 09:52

Nem tudom ki van a "Férjfelesége" nick mögött, de tételezzük fel, hogy Te vagy Drágám. Így az ott felvetettekre közvetlenül Neked válaszolok.

Hogy gondoltam-e, hogy lelki dolgok vannak a háttérben. Igen gondoltam. Sőt, meg vagyok győződve róla. Próbáltam-e beszélni róla Veled? Számtalan alkalommal. Mindenféle stílust és módszert megpróbáltam már, próbáltam barátságosan, szerelmesen, haragosan, kioktatósan, semlegesen, de eddig még nem jártam sikerrel. Csak olyan dolgokat tudtam meg a beszélgetések során, amit egyébként is tudtam, vagy egyszerűen kikövetkeztethető volt egyébként is. Ismerem a "kórképet", ismerem a tüneteket és most a szexet felejtsük is el teljesen.

Az általában véve vett pesszimizmusod, az időnként túlzott aggódás a gyerekek és az élet egyéb dolgai miatt, a néha-néha előtörő hipochondria mely fizikális tüneteket is produkál, a frusztráltság, Önnönmagad és képességeid alábecsülése, bizalmatlanság saját magaddal szemben, az elégedetlenség saját magaddal, a testeddel, a súlyoddal. Ezek hátterében mind mind lelki tényezők állnak. Bár sokkal valószínűbb, hogy csak egy lelki tényező áll, mely mindennek az eredője.

Én ezt már régóta tudom. Sokszor próbálkoztam "tüneti kezeléssel", amikor bátorítalak, hogy szakadj ki egy kicsit a hétköznapok szürkeségéből, csinálj valami mást, valami számodra nem megszokottat. Sportolj, járj el táncolni, keress valami hobbit, menj emberek közé, ismerkedj, flörtölj, horribile dictu randizz! Legyen egy kis életed rajtam és gyerekeken, a családon kívül is. Menj el, gyűjts élményeket és gyere vissza hozzánk. Számtalan olyan lehetőség van, ahol sikerélményeket tudsz gyűjteni, ahol pozitív visszacsatolásokat kapsz idegen emberektől ami erősíti az önbizalmadat és énképedet. Ez segíthet eltemetni magadban a lelki problémát, a frusztráltságot, származzon az akárhonnan is. Számtalanszor beszéltünk róla, kedved is lenne hozzá, csak meg kellene tenni az első lépést. De ezt neked kell megtenni.

Persze lehet, hogy a tüneti kezelés nem elég. A valódi ok feltárásához azonban az én "pszichológiai" ismeretem szánalmasan kevés. Nekem nem nyílsz meg, nekem nem tudod, nem akarod elmondani az okot. Lehet, hogy annyira nehéz, vagy már annyira el van temetve. De még kísért.

Természetesen az is lehet, hogy az ok én magam vagyok. Bennem van. Valamit tettem a múltban vagy teszek folyamatosan a jelenben, ami ezt okozta. Számtalanszor gondoltam már erre és megszámlálhatatlan órát kutattam a múltamban a jelenemben, hogy rájöjjek. De ez eddig nem sikerült. Akkor pedig kicsi az esély, hogy nekem el fogod mondani. Nekem nem nyílsz meg, nem mondod el, bárhogy is szeretném. Pedig ilyenkor lehet, hogy az a megoldás, hogy a gyulladt sebet feltépjük és hagyjuk jól kivérezni, hogy kitisztuljon és be tudjon gyógyulni. Ehhez viszont szakember kell. Érintőlegesen beszéltünk már róla. És lehet, hogy meg is kellene lépni.

Vagy egyszerűen csak mondd el. Mondd el tárgyilagosan, vagy dühösen, olvasd rám, szembesíts vele. Kíméletlenül.

Szar ezt kimondani, de már az is megfordult a fejemben, hogy Neked kellene egy szerető. Valaki ismeretlen aki megnyit, aki kihozza belőled a benned szunnyadó tüzet és felkorbácsolja a szenvedélyed és ezáltal önbizalmat ad és javítja az életkedved, az optimizmusod, az önértékelésed! Aki irányt mutat. Ezt így még kimondani és csak futólag elképzelni is rettenetesen fáj, de mindennél jobban szeretlek téged és azt akarom, hogy boldog légy. Mindenek előtt.

Azt akarom, hogy ÉLJ! Egy gyönyörű és okos nő vagy! Minden körülmény adott ahhoz, hogy élvezd egy kicsit az életet. Legyél kicsit önzőbb és gondolj többet magadra. A hétköznapok a maguk apró cseprő problémáival nem azért vannak, hogy túléljük őket. A gyereknevelés, a háztartás, a munkahely problémái mindig is voltak és lesznek is. Ne ezek megoldásáért éljük. Ennek ellenére éljünk!

A hétköznapokat nem túlélni kell, hanem megélni! Örülni neki és élvezni! Megengedni magunknak az élvezetet, legyen az bármi is!

Ezt gondolom én. De lehet, hogy nagyon messze járok az igazságtól és a valódi okoktól. lehet, hogy vak vagyok, érzéketlen és tudatlan. Nem tudom.

Akkor viszont mondd meg mielőbb! Ha fájni kell, hát fájjon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr362787487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ifigenie 2011.03.31. 11:30:13

Na ha erre nem válaszol!!! (Basszus, könnyeket is csaltál a szemembe...komolyan olyan a szöveged, mintha egy nő írta volna...)
Amikor azt írtad, hogy jó, meg jól megvagytok, akkor mi volt, hogy volt? És mitől lett megint olyan, hogy ide ilyeneket kelljen írnod?

Ifigenie 2011.03.31. 12:21:16

Már írtam egy kommentet, de az nincs sehol. Mindegy!
Férj! Az feleség a képen???
Feleség! Válaszoljál már ennek a férjnek!!!

mokuslanyka 2011.04.01. 09:35:08

Amikor megláttam, hogy a Férj felesége válaszol, nagyon összeszorult a szívem, hogy vajon tényleg a feleséged-e.

Nagyon szorítok nektek!! Én inkább egy szakértőre szavaznék, mint a szeretőre!

Szeresd tovább a feleséged, ilyen nagyon nagyon! Hiszem, hogy rendeződni fognak a dolgaitok és imádhatjátok egymást :)

Köszönöm az írásaidat!

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.01. 10:34:29

Ha ilyeneket írna rólam a(z egyelőre nem létező) férjem, és tényleg ennyi mindent megpróbálna értem megtenni, még ha csak szavakban is, akkor már elégedett lennék. És ha nem is így van, elgondolkodnék, hogy vajon én mit tudok hozzátenni, hogy mindkettőnknek jó legyen.
A kommunikáció mindenfajta kapcsolat alapja. Beszélgetni KELL.

Gritty goose 2011.04.01. 15:08:59

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): @mokuslanyka: Nagyon kiakadnék és szomorú lennék, ha a "Férjfelesége" kommentelő lenne az igazi feleség!

Igen, cinikus, rideg és érzelem mentes szösszenetek voltak abban az "írásban".
Egy olyan nővel nem sok mindent lehet mit kezdeni.
Korlátai között mozog és nem is képes, de nem is hajlandó a nózijánál kicsit is tovább látni.:-((((
Keserű, és csalódott és a csak várja a sült galambot.
Arról ír, hogy egy házasság páros játék, de a hangvétele pont arról árulkodik, hogy képtelen nyitni, társasjátékot játszani.

barbieds (törölt) 2011.04.01. 19:44:28

Ha tényleg így is cselekszel, ahogy írsz, akkor a feleséged nem szerelmes már beléd. Különben nem létezik, hogy ez hidegen hagyná. :(

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.04.03. 00:00:03

@barbieds: persze hogy nem szerelmes, ahhoz már túl régen vannak együtt :) a Férj azért "szerelmes", mert küzd. valami nem stimmel és pörög az agya és próbálkozik. no meg szexuálisan kielégítetlen...

furcs, tudod, kedves Férj, mert ez az írás most sok tekintetben olyan volt, amiot az én férjem is írhatott volna pár évvel ezelőt... ő mondjuk a pszichiátert favorizálta inklább :) én meg a szeretőt "választottam" (így alakult). nem tudom, egy valódi dilidokinak lett volna-e ekkora hatása... ha belegondolok, hogy 3-4 éve még öngyilkos akartam lenni... most pedig élek és virulok és magabiztosabb és optimistább vagyok, mint bármikor eddigi életemben...

Ifigenie 2011.04.05. 10:46:02

Mi van Férjjel meg Férjfeleségével???? Tán már kinyírták egymást???

Férj 2011.04.05. 12:24:14

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): Kinyírták, felnégyelték, elégették, a hamut meg szétszórták a szélben. "Férjfelesége" hallgat, valószínűleg valami troll okoskodott visszaélve a névvel. "Igazi feleséggel" sokat beszélgetünk a fenti dolgokról, egyáltalán nem olyan hangvételben, mint ahogy "férjfeleség" beszólt.
Jön majd poszt is.
:-)

Ifigenie 2011.04.05. 12:35:24

@Férj: megnyugvást hoztál aggódó lelkemre, köszönöm :-)

Ifigenie 2011.04.05. 12:49:33

@Férj: de ha nem ugyanazon a néven van, hogy tudod követni, vagy honnan tudod, hogy ő az?

Férj 2011.04.05. 13:20:21

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): sok azonosításra alkalmas "digitális nyom" van egy egy bejegyzés mögött (értsd az oldal mögött lévő forráskódban), ami így-úgy láthatóvá tehető és felismerhető. Ezeket kiszeded, és rákeresel más forráskódokban a neten. Ha van találat, akkor voálá, kiderül, hogy gizi néni máshol béla bácsi néven is kommentel...

De ez már közel van s soft hackeléshez :-)

Ifigenie 2011.04.05. 13:30:17

@Férj: s akkor most Férjfelesége Gizi néni, vagy Géza bácsi? (bár ebben gondolom sosem lehetünk 100 százalékosan biztosak), és csak azzal szórakozik, hogy egy kicsit bekavar, izgalmat, vitatémát eredményezve...

Ifigenie 2011.04.05. 13:30:59

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): vagyis Béla bácsi :-), nem Géza :-) (olyan szórakozott vagyok)

Férj 2011.04.05. 15:03:59

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): Az illető egy hölgy egyébként, és egy másik blogban például arról ír kommentet, hogyan hozták össze a párjával az édeshármast egy harmadik nővel, ahol a második körben kedves párja jobban preferálta a harmadik hölgyet mint őt, így ő kimaradt a mókából, lett helyette féltékenység.
Szóval bagoly mondja verébnek...
:-))

Ifigenie 2011.04.05. 16:41:16

@Férj: az ilyen internetes dolgokban csak egy valamiben lehet biztos az ember: hogy nem lehet biztos semmiben! :-)
süti beállítások módosítása