Tabletta

2011.04.05. 23:03

Persze az ember, mármint a férfiember agya mindig kattog a megoldás keresésen. Az enyém kattog. Az én hülye agyam úgy van beállítva, hogy az "azért mert csak" típusú válaszokat nem fogadja el. Mindig kell, hogy legyen ok. Olyan nincs, hogy nincs ok. Ha pedig van ok, akkor azt ki lehet küszöbölni, meg lehet változtatni, stb.

Ma teljesen véletlenül került a szemem elé egy írás a neten valami fórumban, hogy az ott író hölgynek mennyire hatással volt a libidójára a fogamzásgátló tabletta, amit szedett. Gyakorlatilag a vágya a nullára csökkent, állandóan levert volt, és majdnem ráment az egész kapcsolata. Aztán abbahagyta a szedését és mintha kicserélték volna. Ekkor egy icipici csengő csilingelni kezdett az agyamban. Hiszen ez kísértetiesen hasonlít a mi helyzetünkre. Nem sok időm volt, de lázasan elkezdtem kutatni a témában. És nagy meglepetésemre megszámlálhatatlan mennyiségben találtam hazai és külföldi oldalakon ugyanilyen véleményeket. Köztük nagyon sokan pont arról a gyógyszerről, amit Te is szedsz Drágám. Természetesen volt ellenvélemény is, de 20:1 arányban mindenki egyhangúan libidó csökkenésről számolt be (egyéb mellékhatások mellett).

Ez lenne az ok? Ilyen egyszerű lenne? Hogy egy hormontartalmú tabletta, mégha az egyik legalacsonyabb ilyen is, ennyire hatással lenne a vágyra és ezáltal a mindennapi életünkre? Tényleg igaz lenne?

Annak idején még a gyerekek előtt én támogattam ezt a módszert, mert két előnye is volt, egyrészt férfi oldalról sokkal kényelmesebb és egy icipicit jobb érzés is az együttlét, mint a korábban használt óvszerekben, másrészt jótékony hatással volt a menstruációd rendszertelenségére és az azzal járó fájdalmakra. Szóval ilyen szempontból jó választás volt. Álmomban sem jutott eszembe, hogy ez a nemi életünk intenzitásának csökkenésével fog járni. Ha ez a megoldás, akkor vesszen a tabletta, és éljen az óvszer! Ha kell kettőt húzok alkalmanként, csak jöjjön vissza a libidó, a vágy!!!

Nem tudom, hogy tényleg jó-e ez az irány, vagy vakvágány. A lelki dolgokon természetesen a tabletta elhagyása sem segít, bár a hormonok elég intenzív hatással vannak a közérzetre is ha jól tudom laikusként.

Beszéljünk Drágám a nőgyógyászoddal és kérjük ki a véleményét! Ha ezen múlik, akkor hagyjuk a tablettát a fenébe. Persze ezzel lehet, hogy visszajön a rendszertelenség és a görcsök is. Lehet, hogy 4-5 nap rosszabb lesz mint most, de talán a többi 23-24 sokkal sokkal jobb!!!

Ez most nagyon feldobott! Lehet, hogy közel járok a megoldáshoz! Juhéééé!!!!!

:-)))))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferjemblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr82803354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.04.06. 12:30:51

Lehet benne valami... Bár rám inkább hízlaló hatással volt a bogyó.
Na, ilyet is ritkán hall az emberlánya, hogy önként óvszerhasználó legyen egy férfi! Ejha!!! :)))

Férj 2011.04.06. 15:44:42

@Enchantée: ha választani kell, hogy sok szex van óvszerben, vagy kevés de óvszer nélkül, akkor én az előbbit preferálom! :-)))

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.04.08. 08:32:27

@Férj: a nődokinak (tisztelet a kivételnek) eladó a tabletta... (jutalék). ráadásul némelyik még annyit sem tud a dologról, mint te a netes keresgélés után. szóval kérdezzétek meg, de szentírásként azért nem venném, amit mond...
egyébként velem együtt 21:1 (jó, tudom, ezek csak arányszámok voltak :) )érdemes lehet kipróbálni kb fél évet bogyó nélkül és ha tényleg jó hatással van a libidóra, akkor elgondolkodni egyéb lehetőségeken. (ha 35+ vagytok és nem akartok több gyereket, meg válni sem, akkor vezeték elkötések is szóba jöhetnek, ill. modern spirálok)

Gritty goose 2011.04.08. 14:56:40

Spirál párti vagyok, soha nem szednék gyógyszert, pont az elhízás miatt.

aJeti 2011.04.08. 16:00:38

és a gyűrű, emberek? arról mi a tapasztalat?
süti beállítások módosítása